mgr Natalia Jarzębkowska

dietetyk

Dyplomowany dietetyk kliniczny i psychodietetyk.
 
Absolwentka studiów licencjackich i magisterskich na kierunku dietetyka, ze specjalnością dietetyka kliniczna, które ukończyła w Krakowskiej Wyższej Szkole Promocji Zdrowia. Od początku pracy zawodowej stawia na holistyczne i indywidualne podejście do pacjenta, łącząc wiedzę kliniczną z psychologicznymi aspektami odżywiania.

Na co dzień pracuje w Mazowieckim Szpitalu Bródnowskim, gdzie obejmuję opieką pacjentów na wszystkich oddziałach szpitalnych oraz prowadzi edukację zdrowotną – m.in. wykłady dla osób po zawale serca.

Doświadczenie zdobywała również, współprowadząc liczne projekty medyczne oraz konsultując indywidualnych pacjentów.

Specjalizuje się w dietoterapii chorób sercowo-naczyniowych, schorzeń tarczycy, insulinooporności, cukrzycy typu 2 oraz nadwagi i otyłości.

Wspiera również osoby zdrowe i aktywne fizycznie, pomagając im dopasować sposób żywienia do stylu życia i celów zdrowotnych.

Jest autorką i wykładowczynią kursu „Zalecenia żywieniowe i dietetyka u osób chorych i aktywnych fizycznie” realizowanego w ramach specjalizacji dla fizjoterapeutów.

Stale poszerza swoją wiedzę, uczestnicząc w kursach i szkoleniach, aby zapewniać pacjentom opiekę na najwyższym poziomie.

Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki.

W swojej pracy stawia na empatię, indywidualne podejście i wspólne wyznaczanie celów – tak, aby dieta była nie tylko skuteczna, ale też dopasowana do stylu życia i realnych potrzeb pacjenta.